Wow, 4x vegan Aziatische desserts van mij staan in het magazine Culinaire Ambiance! Bekijk deze zoete recepten zonder zuivel en ei ook op Kind of Asian foodblog.

4x vegan Aziatische dessert recepten (zonder zuivel en ei)

4x vegan Aziatische desserts 

Er staat een leuk interview met mij in het februarinummer van het magazine Culinaire Ambiance. Ik vertel over Aziatische desserts.

Nou ja, over Aziatische zoete gerechten dan. Want traditioneel is iets zoets serveren na het eten meer een westerse bezigheid. Wij hebben het over zoete snacks/ tussendoortjes.

En zo zijn er ook nog verschillen in smaak, textuur en de hoeveelheid suiker.

Kamwoj in de magazine Culinaire Ambiance

Westerse draai geven aan Aziatische zoete gerechten

Ik merkte vrij snel na de opening van mijn restaurant dat de traditionele Chinese agarpudding – zoals mijn moeder die maakt – ook opgeleukt met een sinaasappel-chili-dressing niet geschikt is voor de westerse smaakpapillen.

De authentieke Aziatische recepten gaf ik een westerse draai voor meer acceptatie en dat doe ik nog steeds hier op mijn blog.

Dus niet een kom ongezoete kokossoep met blokjes zoete aardappel maar dezelfde ingrediënten, aangevuld met een karamelsaus, omtoveren tot een vegan crème caramel.

Bekijk hieronder de recepten voor matcha-ijs, basilicum pannacotta, mochi-ijs en mangopudding die in het magazine staan.

Ben benieuwd wat jij van deze zoete recepten vindt (reageren kan onder deze post)!

Pin deze post op je borden ‘Vegan recepten’ en/of ‘Aziatisch eten’ als je deze wil bewaren.
Je kan Kind of Asian ook op Pinterest volgen

Maak zelf romig vegan matcha ijs zonder ijsmachine

Als je gek bent op bitterzoete matcha dan moet je echt dit recept proberen. Met slechts 5 ingrediënten (als je het water en het optionele zout niet meetelt). Het ijs is romig, zoet en schreeuwt: Matcha!

Bekijk hier het recept voor romig vegan matcha ijs zonder ijsmachine.

Smeltend, romig groene thee- ijs met zwarte sesam karamelsaus.

 


Vegan Chinese mangopudding

Makkelijk recept voor een lekker zomers dessert: met slechts 5 ingrediënten tover je een frisse, romige vegan mangopudding op tafel.

Bekijk het recept voor vegan Chinese mangopudding.

kopjes mangopudding met room (vegan)

 


Vegan pannacotta met Thaise basilicum en witte chocolade

Iemand behoefte aan een romig en zoet dessert? Deze vegan basilicum panna cotta met witte chocolade is romig en zoet door de chocolade en heeft frisse accenten van de yoghurt, basilicum en citroengras.

Bekijk het recept voor pannacotta met basilicum

Vegan pannacotta met basilcumsaus

 


Maak zelf mochi met je favoriete vegan ijs

Vegan ijs ingepakt in een dun en chewy laagje Japans mochi deeg in de smaken naturel, matcha en zwarte sesam. Vul het dunne mochi deeg met je favoriete smaken ijs!

Bekijk het recept voor vegan mochi ijs.

Vegan mochi ijs zelf maken

 

Nieuwste recepten in je inbox?

Abonneer

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.