Met een paar droge ingrediënten maak je zelf een vegan bouillonpoeder voor een Aziatische drinkbouillon of een (bijna) instant noedelsoep.

Met een paar droge ingrediënten maak je zelf een vegan en gezond bouillonpoeder voor een Aziatische drinkbouillon of een (bijna) instant noedelsoep. Ga naar nog meer vegan en vegetarische Aziatische recepten naar kindofasian.com. #gezond #soep #makkelijk

Vegan bouillonpoeder voor instant soep

Aziaten kunnen niet zonder soep bij het eten. Ik kan me niet herinneren dat we thuis een dag geen soep kregen. Die dronken we dan bij of na het eten als een hartige thee maar nooit als voorgerecht.

Het zit zo in ons systeem dat mijn zus zichzelf een slechte moeder vindt als ze haar kind (het liefste meisje dat ik ken) een dag geen soep voorschotelt.

Ik maak geregeld een vegan bouillon met gegrilde groenten en kombu. Maar soms kan het avondeten niet snel genoeg op tafel staan en dan is een vegan misosoep met shiitake de oplossing: weekvocht van shiitakes en kombu/ kelp opwarmen, hartige miso en wat groenten erbij en klaar! Wel eraan denken om de shiitake en kombu een nacht van tevoren te weken.

Bekijk ook
Vega Vietnamese recepten van Kind of Asian

Wil ik nog sneller dan kom ik op dit bouillonpoeder uit. met dit recept maak ik ongeveer 12 kommetjes bouillon.

Vooral nu het zo koud en nat is heb ik vaak een kopje bouillon in de ochtend bij mijn boterhammetjes. Of nog beter: een snel noedelsoepje met restje groenten.

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van Kindofasian.com!

Updates ontvangen in je inbox?

Ja, schrijf me in!

Met een paar droge ingrediënten maak je zelf een vegan bouillonpoeder voor een Aziatische drinkbouillon of een (bijna) instant noedelsoep.

De ingrediënten voor het vegan bouillonpoeder

Het belangrijkste ingrediënt in dit recept zijn de edelgistvlokken: een inactieve gist die rijk is aan vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur.

Het klinkt gezond maar niet lekker, hè? Nou, dat is-ie dus wel! Het heeft een hartige smaak die ook wel als ‘kazig’ wordt omschreven.

Samen met gember-, knoflook-, uienpoeder, zout en suiker smaakt het vegan bouillonpoeder echt naar een Aziatische instant noodle mix met kipsmaak. En met wat wakamepoeder (gemalen zeewier) krijgt het ook nog een vissige smaak – maar helemaal vegan.

Klinkt nog steeds niet zo lekker? Probeer het en beslis voor jezelf. Sowieso krijg je een shotje vitaminen binnen die wij allemaal goed kunnen gebruiken.

Bekijk ook

Vegan zoete recepten

Belangrijk:

Gebruik geen poeders die al een hele tijd aangebroken in de kast staan. Oude, smakeloze poeders worden niet instant een lekker bouillonpoeder!

Pin onderstaande foto op je borden ‘Vegan recepten’ of ‘Aziatisch eten’ als je het recept wil bewaren.
Hier vind je mijn borden op Pinterest.

Met een paar droge ingrediënten maak je zelf een vegan bouillonpoeder voor een Aziatische drinkbouillon of een (bijna) instant noedelsoep.

vegetarische wontons vouwen
Vragen of recept gemaakt?
Laat het me in de comments hieronder weten:)
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegan bouillonpoeder voor instant noedelsoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Kamwoj
 • Prep Time: 5
 • Total Time: 5
 • Yield: 24 theelepels 1x
 • Category: basisrecept
 • Method: mengen
 • Diet: Vegan

Description

Met een paar droge ingrediënten maak je zelf een vegan bouillonpoeder voor een Aziatische drinkbouillon of een (bijna) instant noedelsoep.


Ingredients

Scale
 • 24 g/ 7 el edelgistvlokken *
 • 24 g/ 1,5 el fijn zeezout
 • 24 g/ 2 el gele basterdsuiker *
 • ½ tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • ½ tl gemalen wakame (recept hieronder), optioneel
 • Vers gemalen witte peper naar smaak, optioneel

Verder nodig:

 • Voor het malen van de (optionele) wakame: specerijen- of koffiemolen of een vijzel met stamper
 • Kleine blender

Instructions

 1. Wakamepoeder (sla deze stap over als je geen vissige smaak wil): maal een kleine hoeveelheid gedroogde wakame in een specerijenmolen tot poeder. Wacht een paar tellen voordat je de molen opendoet om het poeder neer te laten dwarrelen. Als je geen molen hebt dan moet je je spieren aanspreken en de wakame fijnstampen in de vijzel. Houd een halve theelepel van het poeder (meer of minder naar smaak) apart voor dit recept. De rest bewaar je in een goed afgesloten pot op een koele plek.
 2. Maal in een kleine blender (of stamp in een vijzel) de edelgistvlokken tot poeder en meng dit met de andere ingrediënten. Bewaar in een goed afgesloten pot op een koele plek.
 3. Voor een simpele Aziatische drinkbouillon:
  Roer of schud voor gebruik het poeder door elkaar. Doe 2 theelepels bouillonpoeder in 250 ml heet water. Voeg eventueel dunne ringen bosui (alleen het groen), geweekte wakame en blokjes tofu toe.
 4. Voor een snelle bijna-instant noedelsoep voor 1 persoon heb je nodig:
  Een kleine hoeveelheid gekookte noedels (40 g gedroogde noedels), gekookte groenten, zeewier/ geweekte wakame en lente-ui of koriander. Meng 250 ml heet water met 2 theelepels bouillonpoeder en voeg naar smaak een van volgende ingrediënten toe: 1 eetlepel Japanse miso, 1 theelepel Koreaans chilipasta (gochujang), 1 theelepel sojasaus en/ of Vietnamese gekarameliseerde chilipasta.
  Of gebruik 1 theelepel extra poeder en geen andere smaakmaker.

Notes

 • Edelgistvlokken: Te koop in natuurwinkels, online en in de supermarkt. Koop alleen de pure, sommige merken verkopen mengsels van edelgistvlokken met tarwe en zout bijvoorbeeld. Ik heb de vlokken online gekocht voor € 4,50 per 300 gram.
 • Basterdsuiker: Gele basterdsuiker geeft een mooie kleur bouillon maar je kan ook witte gebruiken.

Met een paar droge ingrediënten maak je zelf een vegan bouillonpoeder voor een Aziatische drinkbouillon of een (bijna) instant noedelsoep. Vegan en vegetarische Aziatische recepten..

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.