Iemand behoefte aan een romig en zoet dessert? Deze vegan basilicum panna cotta met witte chocolade is romig en zoet door de chocolade en heeft frisse accenten van de yoghurt, basilicum en citroengras.

Deze vegan basilicum panna cotta met witte chocolade is romig en zoet door de chocolade en heeft frisse accenten van de yoghurt, basilicum en citroengras. #Aziatisch #recept

Vegan witte chocolade panna cotta met een beetje zon

Zomerse desserts horen licht, fruitig (met een zuurtje) en knisperend fris te zijn. Maar ik heb momenteel meer behoefte aan zoet en troostrijk. Jij ook?

De zon schijnt en alles in de tuin staat in bloei maar de onzekere tijd die we zonder vrienden en familie doorbrengen is zo surrealistisch!

De mens is gelukkig flexibel. Er wordt veel (video) gebeld met vrienden en familie; we lachen om dezelfde grappen, delen de nieuwste verhalen en zien elkaar in relax-tenue. Alleen elkaar drankjes aangeven lukt even niet.

Social distance creëert een ander soort samenzijn die ook zijn mooie kanten heeft zoals het omkijken naar elkaar en minder gehaast leven.

Daarom heb ik ondanks de behoefte aan romig en zoet toch een beetje zonnige frisheid in deze panna cotta verwerkt. En deze frisheid komt van de basilicum, citroengras en yoghurt.

Je kan de vegan panna cotta nog frisser maken

Pas de panna cotta aan naar smaak. Dit recept is redelijk zoet en vol door de chocolade. Extra suiker vind ik persoonlijk niet nodig. Ben je een zoetekauw, voeg dan een theelepel suiker toe.

Voor degene die snakken naar zomerse frisheid:

 • Vervang een klein deel van de kokosmelk door extra yoghurt. Warm alleen de kokosmelk op. Yoghurt kan je niet meekoken.
 • Doe naar smaak sap en rasp van een limoen als laatste bij de panna cotta voor een frisse, zomers smaak.
 • Mocht je toch naar een Aziatische toko gaan dan kun je Thaise basilicum in plaats van gewone basilicum gebruiken. De smaak is meer uitgesproken en fris en anijs-achtig.
Pin onderstaande foto op je borden ‘Vegan desserts’ of ‘Aziatische recepten’ als je het recept wil bewaren.
Hier vind je mijn borden op Pinterest.

Deze vegan basilicum panna cotta met witte chocolade is zoet en romig door de chocolade en heeft frisse accenten van de yoghurt, basilicum en citroengras.

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!

Komende tijd post ik recepten met ingrediënten waarvoor je niet naar de toko hoeft. Een tripje naar de supermarkt is voldoende. Bekijk bijvoorbeeld dit recept voor vegan Chinese ‘noodles’. Alle 6 ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis!

Voor deze chewy, smaakvolle noodles hoef je niet met een boodschappenlijst naar de toko. Waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt voor deze 6-ingrediënten Chinese vegan noodles met lenteui-olie al in huis! Dit makkelijke recept is perfect voor een snelle doordeweekse vegan maaltijd. #vegannoodles #veganmakkelijk #noedels #makkelijkrecept #doordeweeksdinner

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Deze vegan basilicum panna cotta met witte chocolade is zoet en romig door de chocolade en heeft frisse accenten van de yoghurt, basilicum en citroengras.

Vegan panna cotta met basilicum en witte chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Kamwoj
 • Prep Time: 15
 • Cook Time: 15
 • Total Time: 30 min
 • Yield: 4 1x
 • Category: Zoet, no bake
 • Method: stove

Description

Iemand behoefte aan een romig en zoet dessert? Deze vegan basilicum panna cotta met witte chocolade is romig en zoet door de chocolade en heeft frisse accenten van de yoghurt, basilicum en citroengras.


Ingredients

Scale
 • 1/2 el olie met een neutrale smaak voor het invetten van de vormpjes
 • 1 g/ 1 tl agarpoeder
 • 400 ml/ 1 blik kokosmelk
 • 2 stengels citroengras
 • 1 tl suiker, optioneel
 • 150 g (vegan) naturel yoghurt
 • 1/4 tl vanillepoeder
 • 130 g (vegan) witte chocolade, verdeel in 100 en 30 g
 • 30 g basilicum (mag met steeltjes)
 • Druppel limoensap of appelazijn
 • Snufje zout
 • Vers fruit, optioneel

Instructions

 1. Vet 4 kleine (200 ml) kopjes of ramekins licht in met olie. Invetten hoeft niet als je ze in de vorm laat. Schenk het panna cotta mengsel dan in grotere kommen of glazen zodat de saus en fruit er ook in passen.
 2. Roer het agarpoeder in 2 eetlepels (30 ml) water. Laat 5 minuten staan.
 3. Blancheer de basilicum enkele tellen in heet water. En koel meteen af in koud (kraan)water. Door deze behandeling blijft de basilicum mooi groen. Dep de basilicum droog en verdeel in tweeën.
 4. Panna cotta: Kneus met een stamper de stengels citroengras. Warm kokosmelk, agar-water, citroengras en suiker (optioneel) op in een pan. Zodra het kookt zet je het vuur lager. Laat ongeveer 2 minuten sudderen tot de agar is opgelost. Zet het vuur uit. Verwijder de stengels citroengras.
 5. Roer de koude yoghurt, vanillepoeder en de helft van de basilicum ook in de pan. Roer dit alles tot een glad mengsel.
 6. Hak de witte chocolade klein en doe 100 gram hiervan in de pan (30 gram bewaren voor de saus). NIET meteen roeren. Wacht 3 minuten om schiften te voorkomen.
 7. Roer tot een egaal mengsel en schenk in de kommetjes.
 8. Basilicumsaus: warm een kom met 20 ml water 20 seconden op vol vermogen op in de magnetron. Voeg 30 g gehakte witte chocolade en snufje zout toe. Beweeg de kom heen en weer zodat de chocolade langzaam smelt. Voeg limoensap of appelazijn toe. 15 g basilicum toevoegen en pureren tot een gladde saus. Zeef de basilicum eruit. Druk de basilicum goed aan. De saus wordt dikker als de chocolade stolt. Blijft de saus te dun: Smelt 10 g witte chocolade in 15-20 sec in de magnetron. Roer totdat de chocolade is gesmolten. Lukt dat niet, warm de chocolade nogmaals 10 sec op. Door het roeren wordt de chocolade niet te warm en gaat het niet schiften. Voeg een lepel saus toe aan de gesmolten chocolade om de chocolade langzaam af te koelen. Meng nu alles.
 9. Opdienen: Het losmaken van de panna cotta gaat het makkelijkst als je het vormpje een paar tellen in heet water zet. Leg een bord op het vormpje en draai het om. Schud een paar keer heen en weer. Zet de vormpjes één voor één in heet water. Als je ze te lang in heet water laat staan smelten ze te hard. Garneer met saus, vers fruit en eventueel kleine blaadjes basilicum op de borden of in de kommen (als je de panna cotta niet loshaalt).

Notes

 • Agarpoeder: In de supermarkt vind je kleurloze agar agar. Bij de toko hebben ze ook gekleurd agarpoeder. Let dan goed op dat je de kleurloze koopt. Lees ook deze post over hoe je het beste agar agar poeder verwerkt.
 • Kokosmelk: je kan ook andere plantaardige melk of room gebruiken. Of niet-plantaardige room als je niet vegan eet.
 • Vegan witte chocolade: ik heb witte chocolade op basis van rijstmelk gebruikt.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.