In 20 minuten heb je deze gezonde vegan lunch of diner op tafel: Japanse soba (boekweit) noodles met wakame-komkommersalade in een dressing van miso en gember.

In 20 minuten heb je deze gezonde vegan lunch of diner op tafel: Japanse soba (boekweit) noodles met wakame- komkommersalade in een dressing van miso en gember.

Koude Japanse soba noodles, wakame en miso

Een paar dagen geleden heb ik het recept voor een miso-gember dressing gepost. Met deze smaakvolle dressing van miso, gember, mirin en sesam maak je van elke simpele rauwkostsalade iets bijzonders. Of nog beter; je gebruikt de dressing voor dit recept:

De noodle salade bestaat uit:

 • Chewy soba noodles. De meeste soba noodles in de Chinese toko zijn een mengsel van boekweit en tarwe. Check online voor glutenvrije soba indien nodig.
 • Knapperige komkommer, radijs en wortel (of wat je toevallig in de koelkast hebt liggen).
 • Ziltige wakame wier met stevige bite. Je koopt dat meestal gedroogd bij de toko of biowinkel. Week enkele minuten in water voor gebruik.

De verschillende texturen van de salade worden gecompleteerd met de nootachtige, hartige, kruidige miso-dressing met een zuurtje.

Maak de  soba noodle salade een dag van tevoren

Om dit recept en de miso-gember dressing te maken ben je ongeveer 20 minuten bezig. Maar het kan met wat voorbereiding nog sneller.

De soba kun je prima een dag van tevoren koken, (heel grondig) afspoelen met koud water en afgedekt in de koelkast bewaren tot de volgende dag. Spoel kort af in heet water om de noodles iets op te warmen als je het niet te koud wil serveren.

Verder kun je ook de miso-dressing een dag eerder maken.

Op de dag zelf houdt ‘koken’ in dat je de wakame weekt, rauwkost snijdt en die mengt met de soba en dressing! Makkelijk toch?

Recept bewaren voor later? Pin onderstaande foto op je bord ‘Vegan salade’ of ‘Japans eten’.

En je vindt hier mijn Pinterest borden.

In 20 minuten heb je deze gezonde vegan lunch of diner op tafel: Japanse soba (boekweit) noodles met wakame- komkommersalade in een dressing van miso en gember. #veganjapans #vegan #vegannoodles #vegetarischaziatisch #vegansobanoodles

Wat je nog meer kan maken met de Japanse smaakmakers die je nodig hebt voor dit recept?

Bekijk de andere vegan en vegetarische Japanse recepten van Kindofasian.com!

Makkelijk en snel vegan recept voor doordeweeks. #tofu #tofubereiden

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hoe begin je met vegan en vegetarisch Japans koken? Welke ingrediënten heb je nodig voor de kenmerkende umamiri-rijke smaken? Lees snel verder.

Soba noodles met wakame en miso: in 20 minuten klaar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Kamwoj
 • Prep Time: 10
 • Cook Time: 10
 • Total Time: 20
 • Yield: 2 1x
 • Category: Noedels
 • Cuisine: Japans

Description

In 20 minuten heb je deze gezonde vegan lunch of diner op tafel: Japanse soba (boekweit) noodles met wakame- komkommersalade in een dressing van miso en gember.


Ingredients

Scale

Instructions

 1. Kook de soba noodles volgens de instructies op de verpakking. Spoel af onder stromend water en laat uitlekken.
 2. Maak de miso-gember dressing. Voor de zekerheid een dubbele hoeveelheid. Mocht je over hebben dan kun je het een week bewaren in de koelkast.
 3. Week de wakame 10 minuten in koud water. Knijp dan het vocht uit de wakame.
 4. Snij de radijs in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne plakjes. Snij de wortel in dunne plakjes (druk deze indien gewenst met een kleine uitsteker in een decoratieve vorm).
 5. Meng soba, wakame en rauwkost. Garneer met een kleine hoeveelheid dressing en zet de rest naast de salade.

Notes

 1. De aangegeven rauwkost kun je vervangen door andere groente en sla die je in huis hebt. Denk aan tomaat, sla, spinazie of gegrilde groenten.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.