Deze no bake vegan matcha taart is niet alleen heel lekker maar ook makkelijk te maken en zo in het mandje mee te nemen naar een picknick of feestje. De intense smaken van de matcha en nootachtige zwarte sesam geven de witte chocolade een lekkere kick!

Deze no bake vegan matcha taart is niet alleen heel lekker maar ook makkelijk te maken en zo in het mandje mee te nemen naar een picknick of feestje. De intense smaken van de matcha en nootachtige zwarte sesam geven de witte chocolade een lekkere kick! #vegannagerecht #vegantaart #matchadesserts #groenethee

Chinese stoommand als taartvorm

De beste ideeën ontstaan uit ‘problemen’. Ik wilde een makkelijke no bake taart voor deze blog. In mijn restaurant heb ik nooit een no bake taart gemaakt, omdat het voelde als vals spelen. Voor iets wat je zo in elkaar flanst kun je de gasten toch niet laten betalen? Nu deel ik graag met jullie hoe je zelf zo’n makkelijke, bijzondere taart ‘bakt’. Maar wat is het probleem dan, vraag je je af?

HET PROBLEEM: ik heb thuis geen één, echt waar, GEEN ÉÉN BAKVORM! Ik bakte altijd in onze ruime restaurantkeuken en nooit thuis.

HET IDEE: No bake taart in een bamboemandje. Laatstgenoemde heb ik wel, in alle maten en met deksels. Met de taart erin ziet het er nog fantastisch uit ook!

Deze no bake vegan matcha taart is niet alleen heel lekker maar ook makkelijk te maken en zo in het mandje mee te nemen naar een picknick of feestje. De intense smaken van de matcha en nootachtige zwarte sesam geven de witte chocolade een lekkere kick! #nobaktaart #matchataart #vegantaart #vegannagerechten

Pin een van bovenstaande foto’s  op je borden ‘Vegan desserts’ of ‘Makkelijke nagerechten’ als je het recept wil bewaren.

Hier vind je mijn borden op Pinterest.

20 minuten no bake matcha taart

“Deze taart is simpel en snel te maken. Alleen de ganache laten opstijven vergt wat geduld.”

Voor de taartbodem:
Je doet alle ingrediënten in de juiste volgorde in de keukenmachine, te beginnen met de kokosrasp. Die wordt zacht en vloeibaarder na een paar minuten. Dit wordt het bindmiddel voor de andere ingrediënten. Als de kokos opstijft krijg je een stevige bodem die licht gezoet is met dadels en een lekkere bite heeft door de grove stukken walnoot.

Voor de vulling:          
Roer citroenrasp en vanillepoeder in een kom samen met de kokosmelk. En de matcha in een andere kom, ook met kokosmelk. Roer de gesmolten (vegan) witte chocolade in beide kommetjes. Vul de bodem en klaar ben je!

Dit is toch een heerlijk toetje na een Japanse sushi-avond of sushi-picknick?

Bekijk ook andere vegan nagerechten op kindofasian.com!

Recept voor romig vegan matcha-ijs zonder ijsmachine. Perfect dessert na een Japans of Chinees diner.#ijzonderijsmachine #matchaijs #groenethee

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Deze no bake matcha taart is niet alleen heel lekker maar ook makkelijk te maken en zo in het mandje mee te nemen naar een picknick of feestje. De intense smaken van de matcha en nootachtige zwarte sesam geven de witte chocolade een lekkere kick! #vegannagerecht #vegantaart #matchadesserts #groenethee

No bake matcha ganache taartje met bodem van zwarte sesam

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Kamwoj
 • Prep Time: 20
 • Total Time: 20
 • Yield: 8 1x
 • Category: Nagerecht
 • Method: No bake

Description

Deze taart is makkelijk te maken, ziet er mooi uit en met deksel op de mand zo mee te nemen naar een picknick of feestje. De intense smaken van de matcha en nootachtige zwarte sesam geven de witte chocolade een lekkere kick!


Ingredients

Scale

Voor de bodem:

 • 150 g kokosrasp
 • 25 g zwarte sesam, geroosterd *
 • snufje zout
 • 3 medjoul dadels (zonder pit)
 • 50 g walnoot *

Witte chocolade ganache:

 • 70 g kokosmelk *, geen light
 • 100 g witte chocola *, klein gehakt
 • Citroenrasp van halve biologische citroen, optioneel
 • 1/2 tl vanillepoeder, optioneel

Matcha chocolade ganache:

 • 70 g kokosmelk *, geen light
 • 100 g witte chocolade, klein gehakt
 • 2 tl matchapoeder (van goede kwaliteit)

Benodigdheden:

 • Bamboemandje van 6,5 inch (binnenmaat is 14 cm)
 • Bijpassende deksel, optioneel of
 • Springvorm of taartvorm van 14 cm diameter

Verder:

 • Bakpapier, ongeveer 40×40 cm
 • Keukenmachine

Instructions

De bodem:

 1. Doe eerst de geroosterde sesam, zout en kokosrasp in de keukenmachine. Maal net zo lang totdat de kokos een zachte puree wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Schraap regelmatig de kokos van de rand. Wat je nu hebt gemaakt is kokosboter met zwarte sesam.
 2. Scheur de dadels iets kleiner en doe ze ook in de keukenmachine. Druk een paar keer op de pulse-knop om te mengen.
 3. De walnoten mogen er nu ook bij. Druk paar keer op pulse-knop om de noten kleiner te maken. Houd de stukjes groot genoeg voor een lekkere bite.
 4. Bekleed de bamboemand/ bakvorm. Maak een prop van het papier en vouw het open. Duw goed tegen de onderrand van de bodem van de bamboemand/ bakvorm en vouw goed over de bovenrand.
 5. Doe eerst de helft van de kokos/ zwarte sesammengsel in de mand om een platte bodem te vormen. Duw met de bodem van een glas of met je vingers de bodem vlak. De andere helft gebruik je om een taartrand te vormen van ongeveer 2,5- 3 cm. Zet het in de koelkast/ vriezer.

Witte chocolade ganache:

 1. Warm een kom met 70 g kokosmelk op in de magnetron. Telkens 20 seconden – 2 of 3 keer waarschijnlijk. Iets warmer dan lauwwarm is genoeg.
 2. Roer de optionele citroenrasp en vanillepoeder door de kokosmelk.
 3. Voeg de 100 g gehakte witte chocolade toe en laat dit 3 minuten staan. Niet roeren!
 4. Na 3 minuten mag je roeren totdat alles is gesmolten. Als niet alle chocolade gesmolten is, zet het terug in de magnetron en warm het op met intervallen van 20 sec. Roer na elke keer opwarmen.

Matcha chocolade ganache:

 1. Volg bovenstaande bereidingswijze. Alleen bij stap 2 voeg je matcha – in plaats van citroenrasp en vanille – toe bij de opgewarmde kokosmelk, roer goed om te mengen. Ga verder met stappen 3 en 4.

Vullen van de bodem:

Vul de bodem eerst met de witte ganache. Vervolgens schenk je de matcha ganache bovenop de witte ganache, precies in het midden. Dek de taart af met deksel of folie en zet het 3 uur in de koelkast.

Voor het snijden (8 puntjes): verwarm een mes met heet water en droog die af.

De taart is 2 dagen in de koelkast te bewaren of een maand in de vriezer.


Notes

 1. Zwarte sesam: Sesam roosteren doe je in een droge pan op laag vuur, zo’n 5 minuten. Roer regelmatig. Eventueel voeg je een paar witte sesamzaadjes toe, aan de kleurverandering zie je of het klaar is.
 2. Walnoot: Vervang door dezelfde volume (½ cup) aan bijvoorbeeld zonnebloempitten als je een notenallergie hebt.
 3. Kokosmelk: Roer de inhoud van het blik kokosmelk goed door voordat je het afweegt. Het vet en water moeten eerst gemengd worden. Gebruik geen light kokosmelk maar kokosmelk met minstens 60% kokosmelkextract. Kokos crème, nog vetter, kan ook.
 4. Witte chocolade: Voor dit recept heb ik vegan witte chocolade van rijstmelk gebruikt.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.