Maak met 3 ingrediënten – of 2 als je de suiker weg laat – deze vegan kokos panna cotta. Serveer er een verse mangosaus bij om het helemaal af te maken.

Maak met 3 ingrediënten - of 2 als je de suiker weg laat - deze vegan kokos-pannacotta. Serveer er een verse mangosaus bij om het helemaal af te maken.

Makkelijk recept voor vegan kokos panna cotta

Aan panna cotta’s geen gebrek op deze blog: panna cotta met witte chocolade en basilicum, panna cotta mango taart en een 4-ingrediënten panna cotta. En nu een vierde vegan panna cotta recept dat ik ga posten.

Deze keer is het een basisrecept voor een kokos panna cotta. Ik noem het een basisrecept omdat je met dit simpele recept eindeloos kan variëren– straks hier meer over.

Dat het een basisrecept is betekent niet dat dat dit niet een volwaardig nagerecht is. De textuur van deze panna cotta is stevig genoeg om het uit de vorm te halen en tegelijk fluwelig zacht.

Voor deze panna cotta breng je kokosmelk, agar agar poeder en suiker (optioneel) aan de kook, 2 minuten op zacht vuur doorkoken, verdelen in vormpjes of glazen en 1 uur laten opstijven. Klaar!

Agar agar werkt anders dan gelatine, maar het is niet moeilijk. Ga naar deze post over het verwerken van agar agar poeder als je nog nooit eerder met agar agar hebt gewerkt.

Variatie op dit basisrecept

Waarschijnlijk niet nodig om te zeggen: een panna cotta met slechts kokosmelk, smaakloze agar agar om te binden en een beetje suiker smaakt uitsluitend naar kokosmelk. Kies daarom een merk kokosmelk uit waarvan je weet dat je die lekker vindt!

Mocht je niet van kokosmelk houden, vervang eventueel door 2/3 sojaroom (of gewone room als je niet vegan eet) en 1/3 plantaardige melk. Hoe romiger de vloeistof, hoe romiger je panna cotta wordt.

Ik vind zelf de smaak van pure kokosmelk een beetje weeïg – dat fiks ik door een snufje zout en een smaakmaker toe te voegen.

Kook bijvoorbeeld een gekneusde stengel citroengras, plakje gember, osmanthus bloemen, limoenschil (alleen het geel!) of een half pandanblad mee. Of roer nadat de agar agar is opgelost vanille-extract, citroensap of gezeefd matchapoeder door de hete kokosmelk.

Pin onderstaande foto op je borden ‘Aziatisch vegan’ of ‘Vegan nagerechten’ als je het recept wil bewaren.
Hier vind je mijn borden op Pinterest.

Maak met 3 ingrediënten - of 2 als je de suiker weg laat - deze vegan kokos panna cotta. Serveer er een verse mangosaus bij om het helemaal af te maken.

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegan kokos panna cotta met 3 ingrediënten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 3 from 1 review
 • Author: Kamwoj
 • Prep Time: 10
 • Cook Time: 5
 • Total Time: 15
 • Yield: 2 - 6 1x
 • Category: Zoet
 • Method: Koken
 • Cuisine: Aziatisch

Description

Maak met slechts 3 ingrediënten – of 2 als je de suiker weg laat – deze vegan kokos- panna cotta. Serveer er een saus van verse mango bij om het helemaal af te maken.


Ingredients

Scale
 • 1 g of 1/4 tl agar agar poeder *
 • 400 ml kokosmelk, geen light
 • 2 tl suiker of andere zoetstof, optioneel
 • 1 rijpe mango, optioneel
 • Limoen -of citroensap, optioneel

Instructions

 1. Meng de agar agar in 2 eetlepels koud water. Laat 5-10 minuten staan.
 2. Doe de kokosmelk en suiker of andere zoetstof (als je die gebruikt) in een kleine pan. Doe de agar agar en water ook in de pan.
 3. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat het 2 minuten zacht doorkoken. Kook eventueel snufje zout en smaakmakers mee (zie suggesties in de post).
 4. Steek een lepel in de kokosmelk, haal het eruit – laat zoveel mogelijk kokosmelk van de lepel glijden – en kijk of er nog kleine spikkeltjes onopgeloste agar agar poeder op de lepel te zien zijn. Zo ja, dan kook je het nog 1 minuut zacht.
 5. Zet het vuur uit, verwijder eventuele smaakmakers en verdeel de kokosmelk over de glazen. Laat afkoelen en zet afgedekt 1 uur of langer in de koelkast.
 6. Optionele mangosaus: pureer een grote rijpe mango en een beetje limoen- of citroensap. Leng aan met een beetje water als de saus te dik is.

Notes

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.