Voor dit basisrecept voor vegan koekjes hoef je slechts 4 ingrediënten te mengen in één kom en je eigen smaakjes er aan toe te voegen. Ze zijn lekker bros, licht gezoet en smaken naar boterkoekjes.

Voor dit basisrecept voor vegan koekjes hoef je slechts 4 ingrediënten- die je waarschijnlijk al in huis hebt- te mengen in 1 kom. Ze zijn lekker bros, licht gezoet en smaken naar boterkoekjes.  Groene en gele koekjes op een schoteltje.

De makkelijkste 4-ingrediënten vegan koekjes

Als chef neig ik naar ‘More is Better’: meer contrasterende texturen en smaken in een hap is BETER.

Als blogger doe ik het rustiger aan. Zie bijvoorbeeld het recept voor vegan citroenijs dat ik laatst hebt gepost. Slechts 4 ingrediënten – water niet meegerekend.

Vorig jaar is mijn blog-avontuur begonnen en volgens mij heb ik wel het één en ander geleerd. Dit recept voor vegan koekjes van een ‘Oh-zo-makkelijk-koekjesdeeg met 3 verschillende smaken’ is niet zo makkelijk en simpel als ik zelf denk.

Daarom hier een update van dat recept met ALLEEN het basisrecept voor de vegan koekjes, ZONDER opties, smaaksuggesties en wat nog meer. Alleen een paar tips dan….

Voor de foto heb ik wel wat groene-thee koekjes gemaakt maar dit is het recept echt ALLEEN voor de naturel koekjes:)

Voor het basisdeeg van deze koekjes heb je het volgende nodig: 

 • Margarine
 • Extra vierge kokosolie
 • Bloem
 • Rietsuiker of basterdsuiker

Voeg naar eigen voorkeur smaakmakers toe aan dit basisrecept. Of hou ze naturel met misschien een snufje zout en vanillepoeder? 

Vegan koekjesdeeg in een witte kom. En een rol met deeg in folie.

De bereidingswijze is simpel:

 1. Smelt de kokosolie, voeg één voor één margarine, suiker en bloem toe. Kort mengen is voldoende en kneden niet nodig.
 2. Vorm van het zachte deeg 3 rollen.
 3. Laat ze een uur of langer rusten in de koelkast – tot het deeg stevig genoeg is om er plakken van te snijden. Hoe lang is afhankelijk van hoe hard de margarine is die je gebruikt. Zie de tips hieronder.
 4. Snijd elke rol in 10 gelijke plakken.
 5. Bak 20 minuten op 160 °C.
 Bekijk ook andere vegan nagerechten op kindofasian.com!

Voor dit basisrecept voor vegan koekjes hoef je slechts 4 ingrediënten- die je waarschijnlijk al in huis hebt- te mengen in 1 kom. Ze zijn lekker bros, licht gezoet en smaken naar boterkoekjes.  Groene en gele koekjes bamboematje.

Een paar tips

 • Het deeg is na het mengen nog heel zacht. In de koelkast stijft de margarine en kokosolie op waardoor je makkelijk plakjes van kan snijden. Hoelang is afhankelijk van hoe zacht de margarine is. De margarine in een kuipje is vaak zachter dan die in een pakje.
  Zachte margarine: 1-2 uur. En harde margarine: 30 minuten tot 1 uur.
 • Heb je het deeg te lang in de koelkast dan wordt het te hard en brokkelig om er mooie plakken van te kunnen snijden. Laat het dan een tijdje buiten de koelkast opwarmen totdat het snijden wel lukt.
 • De kokosolie heeft een kokossmaak die je niet proeft in de koekjes. Het zorgt in combinatie met de margarine voor voor een romige botersmaak. Hou je hier niet van dan gebruik je geraffineerde kokosolie.
 • Mocht je na het lezen van het recept het je af vragen: De bloem hoef je niet te zeven!

Voor toch wat spannende Aziatische smaakjes ga je naar mijn oude blogpost met het recept voor vegan koekjes met matcha, sesam en osmanthusbloemetjes!

Pin een foto op je borden ‘Vegan bakrecepten’ of ‘Aziatisch eten’ als je het recept wil bewaren.
Hier vind je mijn borden op Pinterest.
Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Voor dit basisrecept voor vegan koekjes hoef je slechts 4 ingrediënten- die je waarschijnlijk al in huis hebt- te mengen in 1 kom. Ze zijn lekker bros, licht gezoet en smaken naar boterkoekjes.  Groene en gele koekjes op een schoteltje.

Basisrecept voor vegan koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Kamwoj
 • Prep Time: 10 (excl. opstijven)
 • Cook Time: 20
 • Total Time: 30 min (excl. opstijven)
 • Yield: 30 koekjes
 • Category: zoet, lactosevrij, vegan
 • Method: bakken

Description

Voor dit basisrecept voor vegan koekjes hoef je slechts 4 ingrediënten – die je waarschijnlijk al in huis hebt – te mengen in 1 kom. Ze zijn lekker bros, licht gezoet en smaken naar boterkoekjes.


Ingredients

Deeg voor 30 koekjes
– 100 g margarine *

– 100 g extra vierge kokosolie

– 100 g rietsuiker of basterdsuiker

– 300 g bloem

– 1/4 tl fijn zeezout, optioneel


Instructions

 1. Verhit de kokosolie in een pan of in magnetron tot deze vloeibaar is. Roer de margarine en het zout (optioneel) door de warme kokosolie.
 2. Voeg suiker toe aan de vloeibare olie. Schep ook de bloem in de pan. Roer een paar keer met een spatel tot de bloem goed gemengd is met de rest.
  Belangrijk: Meng niet te lang om glutenvorming (= taaie koekjes) te voorkomen.
 3. Maak van elke portie deeg een rol van ongeveer 15 cm. Pak de rollen in huishoudfolie. Na een halfuur is het deeg steviger en kun je van het deeg – eventueel met een sushimatje – gelijkmatige rollen vormen
 4. Controleer of het deeg hard genoeg is om in plakken te snijden. Zo niet, dan leg je ze weer terug in de koelkast totdat het deeg wel stevig genoeg is.
 5. Bakken: Zet de oven op 160 °C (met luchtcirculatie). Snij van elke rol zo’n 10 plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of tot de randen licht verkleurd zijn. Laat de koekjes eerst afkoelen. De brosse koekjes vallen uit elkaar als ze nog warm zijn.

Notes

 • Margarine: zachte margarine in een kuipje is zachter dan een pakje margarine. Hoe zachter de margarine, hoe langer het deeg in de koelkast moet opstijven.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.