Voor deze chewy, smaakvolle noodles hoef je niet met een boodschappenlijst naar de toko. Waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt voor deze 6-ingrediënten Chinese vegan noodles met lente-ui olie al in huis!

Met ingrediënten uit de supermarkt maak je deze deze chewy en smaakvolle noodles. Maar de kans is groot dat wat je nodig hebt voor deze 6-ingrediënten Chinese vegan noodles met lenteui-olie al in huis hebt! Een makkelijke recept voor een snelle doordeweekse vegan maaltijd. #vegannoodles #veganmakkelijk #noedels #makkelijkrecept #doordeweeksdinner

Makkelijke 6-ingrediënten vegan Chinese noodles

Mijn definitie voor troost-eten: het moet je mond verblijden met ongecompliceerde en harmonieuze smaken, je maag goed vullen en vooral weinig tijd en moeite kosten om het te maken. Zoals dit recept voor chewy noodles met lente-ui olie en sojasaus.

Even naar de toko te fietsen omdat je een essentieel ingrediënt (de Chinese noodles bijvoorbeeld) mist, zit er tijdens deze Corona-crisis even niet in. Het is (nog) niet verboden maar het doet het belangrijkste kenmerk van troosteten (weinig tijd, weinig moeite), wel teniet.

In moeilijke tijden moet de mens flexibel zijn. Authentieke recepten zijn nu zooooo overrated...

Bekijk ook

Vegan zoete recepten

Met ingrediënten uit de supermarkt maak je deze deze chewy en smaakvolle noodles. Maar de kans is groot dat wat je nodig hebt voor deze 6-ingrediënten Chinese vegan noodles met lenteui-olie al in huis hebt! Een makkelijke recept voor een snelle doordeweekse vegan maaltijd. #vegannoodles #veganmakkelijk #noedels #makkelijkrecept #doordeweeksdinner

Bekijk ook
Vega Vietnamese recepten

Met simpele ingrediënten uit de supermarkt (waarschijnlijk heb je alles al in huis) maak je snel dit vegan Chinese gerecht.

 • Geen Chinese noodles maar spaghetti die je al dente hebt gekookt. Echt, die gewone spaghetti uit het keukenkastje.
 • Lente-ui en/of sjalot. Eigenlijk hoor je voor dit gerecht alleen lente-ui te gebruiken. Maar we zijn flexibel, heel dun gesneden gele uien mogen ook.
 • Olie om mee bakken. Schrik niet van de hoeveelheid, een deel hiervan wordt na het bakken van de uien bewaard voor een ander recept.
 • Asperges of ander groenten. Mag ook een groentekliekje zijn.
 • Sojasaus. Kikkoman is prima maar als je de traditionele combinatie van Chinese lichte en donkere sojasaus gebruikt klopt het helemaal!
 • Beetje suiker of andere zoetstof.

Klinkt allemaal niet zo spannend maar het eindresultaat is heel lekker! Nog lekkerder met een lepeltje Chinese chili-olie!

TIP Gebruik de geurige olie die je overhoudt van dit recept om bijvoorbeeld bloemkool te roosteren: meng het door roosjes bloemkool met een snufje zout en rooster ze in 25-35 minuten op 220ºC. Door de lente-ui olie is de bloemkool al heel smaakvol! Of bekijk eens dit recept voor geroosterde bloemkool.

Updates ontvangen in je inbox?

Ja, schrijf me in!

Pin onderstaande foto op je borden ‘Vegan dinner’ of ‘Noodles’ als je het recept wil bewaren.

Hier vind je mijn borden op Pinterest.

Met ingrediënten uit de supermarkt maak je deze deze chewy en smaakvolle noodles. Maar de kans is groot dat wat je nodig hebt voor deze 6-ingrediënten Chinese vegan noodles met lenteui-olie al in huis hebt! Een makkelijke recept voor een snelle doordeweekse vegan maaltijd. #vegannoodles #veganmakkelijk #noedels #makkelijkrecept #doordeweeksdinner

vegetarische wontons vouwen
Vragen of recept gemaakt?
Laat het me in de comments hieronder weten!
Ga voor de nieuwste vegetarische en vegan Aziatische recepten naar de homepage van Kind of Asian.

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Voor deze chewy, smaakvolle noodles hoef je niet met een boodschappenlijst naar de toko. Waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt voor deze 6-ingrediënten Chinese vegan noodles met lenteui-olie al in huis! Dit makkelijke recept is perfect voor een snelle doordeweekse vegan maaltijd. #vegannoodles #veganmakkelijk #noedels #makkelijkrecept #doordeweeksdinner

6 ingrediënten noodles met geurige lenteui-olie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Kamwoj
 • Prep Time: 10
 • Cook Time: 15
 • Total Time: 25
 • Yield: 2 1x
 • Category: Snel & makkelijk
 • Cuisine: Chinees
 • Diet: Vegan

Description

Voor deze chewy, smaakvolle noodles hoef je niet met een boodschappenlijst naar de toko. Waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt voor deze 6-ingrediënten Chinese vegan noodles met lenteui-olie al in huis!


Ingredients

Scale
 • 130 g lente-ui en/of sjalotjes
 • 60 ml/ 4 el olie
 • 150 g spaghetti
 • 120 g groene asperges, schoongemaakt
 • 4 el sojasaus *
 • 1 tl suiker, honing (niet vegan) of andere zoetstof

Instructions

 1. Snij de gepelde sjalotjes in dunne sliertjes. Hoe dunner, hoe krokanter ze worden. Snij een stukje van de onder- en bovenkant van de lente-uitjes. Snij ze in dezelfde lengte als de sjalotjes. Dikkere delen van de lente-ui snij je in dunnere sliertjes. Dep de uitjes goed droog.
 2. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Snij de asperges in 3 korte stukjes. Doe ze 2 minuten voordat de spaghetti gaar is ook in de pan. Heb je andere groenten, pas dan de kooktijd aan (broccoli moet iets langer en verse spinazie hoeft hooguit een halve minuut). Giet groenten en spaghetti/ groenten af en spoel af onder koud water.
 3. Verhit in een hete koekenpan de olie. Test of de olie heet genoeg is door een paar snippers ui in de pan te doen. Zodra het sist doe je de sjalotjes in de pan. Op middelhoog vuur laten bakken tot de uien transparant zijn. Voeg nu ook de lente-ui toe. Gebruik je alleen lente-ui dan mag dit in één keer de pan in. Voor krokante uien moet je bakken tot delen van de sjalot goudbruin zijn. De lente-ui is klaar als het zacht is. Zeef de olie. Druk zacht met een lepel de olie uit de uien en vang het op in een beker. Bewaar voor een ander recept (roerbakschotel of gebakken rijst). Maak de koekenpan niet schoon. Leg de zachte uien op keukenpapier en dep goed droog. De sjalotjes worden krokant als ze droog en afgekoeld zijn. (Misschien vind je dit recept voor krokante uitjes ook interessant.)
 4. Zet de koekenpan weer op het vuur, meng sojasaus en suiker in de koekenpan, warm de spaghetti en groenten op in de saus. Roer de uien door de warme spaghetti. Dien meteen op.

Notes

 • Olie: Je kan minder olie gebruiken maar dan worden de uitjes niet krokant. Het smaakt wel net zo lekker. Gebruik in dit geval 1 eetlepel olie.
 • Spaghetti: Je kan natuurlijk ook, zoals het eigenlijk hoort, Chinese noodles gebruiken! Controleer wel of er ei in zit als je vegan eet.
 • Sojasaus: Als je lichte en donkere sojasaus (light en dark soy) in huis hebt, gebruik dan 3 eetlepels lichte sojasaus en 1 eetlepel donkere. De combinatie van beide is meer traditioneel.
  Anders 4 el lichte sojasaus, Japanse sojasaus (Kikkoman bijvoorbeeld) of glutenvrije tamari.
 • Glutenvrij: gebruik glutenvrije spaghetti, platte rijstnoedels of tapioca noodles. En vervang sojasaus door glutenvrije sojasaus of tamari.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.