Zijden en pressed tofu zijn zacht en glad als een lichte panna cotta en hebben een mildere sojasmaak dan de stevige tofu uit de supermarkt.

Zijden en pressed tofu zijn zacht als een lichte panna cotta en hebben een mildere sojasmaak dan de stevige tofu uit de supermarkt.

Zijden en pressed tofu voor soep, salades en stoomgerechten

Dit zijn foto’s van de pressed tofu die je kan kopen bij de toko. Deze tofu is heel zacht en glad maar stevig genoeg om er blokjes van te snijden. Het heeft geen luchtbelletjes zoals de stevige tofu in de supermarkt.

Op de verpakking staat dat de tofu geschikt voor roerbakken maar dat kan eigenlijk pas als je ze met wat aardappelzetmeel voorgebakken of gefrituurd hebt. Voor roerbakken kun je beter stevige tofu gebruiken, zoals kant-en-klaar gefrituurde sponzige tofu of gedroogde, massieve tofu. Deze vind je het koelvak en in de vriezer van de toko.

De zijden tofu (niet op de foto) heeft een vergelijkbare textuur maar is nog lichter en zachter. In blokjes snijden en opwarmen in een vegan misosoep is geen probleem. Voor andere bereidingen kun je beter de de zijden tofu heel houden of in dikke plakken snijden. Bijvoorbeeld in dit recept voor Chinese gestoomde zijden tofu.

Verwar pressed tofu uit de toko overigens niet met de stevige tofu waarvan het vocht eruit is gedrukt, zoals in dit recept voor teriyaki tofu. Na ontdooien van ingevroren (extra) stevige tofu wordt het vocht eruit gedrukt. Deze tofu is ruwer en heeft veel meer bite.

Misschien vind je dit zomerse recept voor zachte tofu ook leuk: Thaise salade met tofu en watermeloen in pittige dressing.

Verse chilipepers, limoen en citroengras en limoenblad geven deze koude tofu salade en zoete watermeloen de Thaise pit die deze milde, zomerse ingrediënten nodig hebben.

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.