Er zijn twee soorten ingevroren kant-en-klare deegvellen voor wontons: vellen voor gekookte en voor gefrituurde wontons. Let goed op de verpakking welke je koopt.

Er zijn twee soorten ingevroren kant-en-klare deegvellen voor wontons: vellen voor gekookte en voor gefrituurde wontons. Let goed op de verpakking.

Kant-en-klare deegvellen, wontonvellen of wonton skins: niet vegan

De smakelijke vulling van wontons wordt bij elkaar gehouden door een dun velletje deeg.

Deze wontonvellen zijn vierkant (dumplingvellen zijn rond), heel dun en bevat ei. Wil je vegan vellen, ga dan naar deze post over vegan deegvellen.

I n een pakje wontonvellen zitten ongeveer 45 stuks.

Heb je vragen of heb je iets gemaakt van de blog? Laat het me via Instagram @kindofasiancooking weten!

Er zijn twee soorten ingevroren kant-en-klare deegvellen voor wontons: vellen voor gekookte en voor gefrituurde wontons. Let goed op de verpakking.

Twee soorten wontonvellen

Wontons worden gekookt of gefrituurd. Wontons bakken in een pan of stomen wordt niet gedaan.

Voor siu mai, een dimsum gevuld met spek en garnalen, worden ook deze wontonvellen gebruikt – en siu mai wordt dan weer nooit gekookt of gefrituurd. Dit is traditie; ik bedenk dit niet zelf:)

De samenstelling van gekookte of gefrituurde wontonvellen is net anders. De wontonvellen die speciaal voor frituren bedoeld zijn, worden iets krokanter. Op de verpakking staat dat duidelijk vermeld welke versie het betreft, of je ziet het aan het plaatje (de vellen op de foto’s zijn voor gekookte wontons). Maar het is geen ramp als je de verkeerde hebt – ze zijn over en weer prima bruikbaar.

Wil je wontons gaan maken met deze kant-en-klare deegvellen? Probeer dit recept voor vegetarische wonton soep (met vegan optie).

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.