Natuurlijk zijn vers gemaakte dumplingvellen lekkerder, maar een voorraadje kant-en-klaar vellen in huis betekent wel dat je snel vegan wontons, Chinese dumplings of Japanse gyoza op tafel hebt!

Natuurlijk niet zo lekker als vers gemaakte dumplingvellen, maar een kant-en-klaar voorraadje vellen in de diepvries betekent wel dat je sneller Chinese dumplings, Japanse gyoza en vegan wontons op tafel hebt!

Kant-en-klaar: vegan vellen voor dumplings of gyoza

Voor het eerst in mijn leven koop ik deegvelletjes voor dumplings (in Japan heten dumplings gyoza en in China gao zi) en ik ben, tot mijn verbazing, er best tevreden over!

Vooral als je er dumplings of wontons mee maakt die je kookt in plaats van opbakt zijn ze goed te gebruiken.

Ze zijn heel dun en stugger, droger en minder lekker dan vers gemaakte maar wel erg handig om in huis te hebben.

Verse deegvellen hoef je niet nat te maken – ze plakken vanzelf. Deze vellen uit de toko moeten wel bevochtigd worden.

Je vindt ze bij de toko in de vriezer. Leg ze een nacht van tevoren in de koelkast om te ontdooien, of ontdooi ze in de magnetron.

Het merk op de foto heeft ongeveer 30 ronde vellen.

Pin een foto als je de post wil bewaren! Hier vind je mijn borden op Pinterest.

Maak vegan wonton vellen van deze dumpling vellen

Wontons zijn kleine gekookte of gefrituurde pakketjes (1 hap groot) gevuld met gehakt van garnalen en vlees met een heel dun deegvelletje eromheen.

Wontonvellen zijn in tegenstelling tot vellen voor dumplings of gyoza niet vegan, er zit namelijk altijd ei in. En wontonvellen zijn altijd vierkant.

Voor het recept voor Chinese vegan wontons gebruik je daarom niet de traditionele wontonvellen met ei, maar deze vegan deegvellen voor dumplings. Ze zijn wel iets dikker dan wontonvellen (misschien vind ik dit zelfs lekkerder), en ze zijn dus niet vierkant.

Maar dat is gemakkelijk opgelost: snij vier dunne randjes van een stapeltje ronde vellen in een vierkante vorm, en je hebt vegan wontonvellen – bijna kant-en-klaar. Snij ze niet helemaal vierkant zoals die van de traditionele wontonvellen want dan worden de vellen te klein.

Natuurlijk niet zo lekker als vers gemaakte dumplingvellen, maar een kant-en-klaar voorraadje vellen in huis betekent wel dat je sneller Chinese dumplings en Japanse gyoza op tafel hebt!

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.