De knapperige en stevige lotuswortel is perfect voor een lekkere bite in je roerbak-en stoofgerechten.De textuur varieert van heel knapperig (korte kooktijd) tot iets zachter en licht draderig na uren stoven. Verder heeft het geen uitgesproken smaak waardoor je flexibel bent met smaakmakers.

Knapperige, stevige groente: lotuswortel. De neutraal smakende wortel is perfect voor een bite in je roerbak-en stoofgerechten.L

Lotuswortel; ingevroren of vers

Je vindt verse  lotuswortel verpakt in plastic in het koelvak van de toko. Kies de lotuswortel met geen of weinig donkere plekken. Hoe donkerder, hoe minder vers die is.

De verse knapperige, stevige lotuswortel is ongeschild en bestaat uit meerdere delen die aan elkaar vastzitten. Snij de harde onder- en bovenkant en van elk deel weg, schil met een dunschiller (ongeschild kan ook) en snij ze in het gewenste formaat. Je kan ze nu koken in bouillon, stoven en roerbakken.

Ingevroren lotuswortel wordt verkocht in geschilde en voorgesneden plakjes.

Knapperige en stevige lotuswortel. De neutraal smakende wortel is perfect voor een lekkere bite in je roerbak-en stoofgerechten.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.