Hoe ga je beginnen met vegetarisch of vegan Aziatisch koken? Lees op Kind of Asian foodblog over de bereidingswijzen, snijtechnieken en ontdek welke onmisbare ingrediënten in het (vegan) Aziatische keukenkastje staan.

Beginnen met vegetarisch of vegan Aziatisch koken? Leer de bereidingswijzen, de snijtechnieken en de ontdek de smaakmakers uit het Aziatische keukenkastje.

Vegetarisch en vegan Aziatisch

Als je hier bent beland ben je of geïnteresseerd in vleesloos koken of geïnteresseerd in Aziatisch eten. Of nog beter – de combinatie van vegan of vegetarisch EN Aziatisch maakt jou blij!

Voor de meeste mensen in Nederland zal deze combinatie vreemd zijn. Aziatisch eten in het westen wordt vaak geassocieerd met een overvloed aan vlees en vis. De keuze voor vegans en vegetariërs in Japanse, Thaise en Chinese restaurants is beperkt.

Japanse sushi is bijna altijd met vis, Thaise Tom Yum Goong is meestal met kip of garnalen en op het uitgebreide Chinese afhaalmenu moet je goed zoeken naar iets vegetarisch – laat staan een vegan gerecht.

Maar laat ik je wat vertellen – juist de Aziatische bereidingswijzen, ingrediënten en smaakmakers zijn zeer geschikt voor vleesloos koken!

Door veelvuldig gebruik van gedroogde en gefermenteerde groenten, groot aanbod specerijen, kruiden en gefermenteerde sauzen zijn wij niet aangewezen op vlees en vis als enige bron van umami.

Er is zo veel te vertellen – ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Laten we beginnen bij jou.

Wil jij beginnen met vleesloos Aziatisch koken? Kies dan een recept uit dat jou aanspreekt. En ik beloof je mijn best te doen voor een goede uitleg van de ingrediënten en bereiding!

Indeling van de blog

Op de blog vind je makkelijke (soms iets moeilijker) vegetarische en vegan Aziatische recepten – de meeste zijn vegan overigens.

En daarnaast is er een categorie ‘Tips en uitleg’ met:

  • De basisrecepten voor vleesloze en/ of Aziatische gerechten: zoals recepten voor verschillende soorten rijst en recepten voor homemade sauzen.
  • De bereiding en verwerking van allerlei specerijen en andere ingrediënten: zoals het verwerken van citroengras, het gebruik van agar agar etc.

Verder is er de de categorie ‘Keukenkastje’ met:

  • De essentiële sauzen/ ingrediënten – uit de winkel en soms homemade – voor de Japanse, Thaise, Vietnamese, Koreaanse en Chinese keuken. Soms is er natuurlijk overlap – ook in geval van authentieke recepten. Van deze subcategorie is nu alleen de post over de Japanse smaakmakers. De andere keukens volgen snel.
  • Lijstje met verse ingrediënten.
  • Lijstje met gedroogde groenten.
  • Lijstje met sauzen en kruidenpasta’s.

In elk recept staan – behalve de kookinstructies – ook verwijzingen naar deze informatieve categorieën.

Deze blog is piepjong – de informatie in deze laatste categorieën is nog lang niet volledig. Hopelijk is het wel voldoende om je laten beginnen met vegetarisch en vegan Aziatisch koken!

Neem contact op als je vragen hebt of onduidelijkheden hebt ontdekt. Daarmee help je Kind of Asian – blog completer en beter te maken!

Veel plezier met koken!

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.