Kaffirlimoenbladeren zijn heel stevig en daarom alleen eetbaar in flinterdunne sliertjes. Hier leg ik uit hoe je het best kaffirlimoenbladeren snijdt.

Harde limoenbladeren zijn heel stevig en daarom alleen eetbaar in heel dunne sliertjes. Ik leg je hier uit hoe je het beste kaffirlimoenbladeren snijdt.

Hoe je het beste kaffirlimoenbladeren snijdt

De smaak van limoenbladeren komt vrij door ze mee te koken. Bijvoorbeeld in een Thaise groene curry. Voor maximale smaak verwijder je het steeltje van het blad voordat je ze in de pan doet. Na het koken worden de blaadjes verwijderd – ze zijn te hard om te eten – of je houdt ze ter decoratie in het gerecht.

Voor marinades en gerechten die je kort roerbakt of rauw eet lukt bovenstaande methode niet. In het geval dat je limoenblad niet mee kan koken, voeg je ragfijne sliertjes toe aan de je gerecht. Zeer fijn gesneden zijn limoenblaadjes namelijk wel eetbaar. Garen is niet nodig om de geurige, frisse smaak vrij te laten komen. Overigens kun je ook sliertjes limoenblad toevoegen aan een Thaise curry in plaats van hele bladeren mee te koken.

Je snijdt de bladeren op de volgende manier:

  1. Kies de grotere bladeren uit voor het snijden.
  2. Verwijder voorzichtig de steeltjes. Probeer de blaadjes heel te houden.
  3. Leg de blaadjes op een stapeltje – met de grootste onder en de kleinere en/of kapotte blaadjes boven.
  4. Rol het stapeltje heel strak op en klem de dunne rol goed vast met je vingers.
  5. Snij nu ragfijne sliertjes van de opgerolde blaadjes.
TIP: Snij in één keer meerdere bladeren en bewaar de dunne sliertjes in een goed af te sluiten bakje in de vriezer. Je kan ze meteen uit de vriezer gebruiken. Zorg er wel voor dat je geen natte sliertjes invriest om een bevroren klont limoenbladsliertjes te voorkomen.

 

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.