Lees hier alles wat je moet weten om zelf de mooiste gyoza dumplings te vouwen en hoe je ze het beste kan bewaren.

DE HALVE MAAN GYOZA

Zelf vind ik deze dumplings het mooist: geplooid in een halve maanvorm met een platte onderkant zodat ze mooi op het bord liggen.

De platte bodem is ook nog op een andere manier praktisch: dat deel kan heerlijk krokant gebakken worden. Dumplings met een bolle bodem kunnen alleen gestoomd, gefrituurd of gekookt worden.

Gyoza krokant bakken doe je zo

Bekijk ook

Gyoza krokant bakken

WAT HEB JE NODIG

Gyoza vouwen

GYOZA VELLEN – Zelfgemaakte of ontdooide gyoza vellen uit de toko. Dek de vellen af met een theedoek of folie om uitdroging te voorkomen.

GYOZA VULLING –  Gebruik de vulling van het recept voor Japanse gyoza met rode biet of de vulling voor Chinese wontonsoep (serveer de soep dan naast de gebakken dumplings).

KOMMETJE WATER – De rand van gyoza vellen uit de winkel moet nat gemaakt worden anders plakt het niet. Bij zelfgemaakte, verse  vellen hoeft dat niet – die zijn zacht, plooibaar en licht plakkerig.

BAKBLIK OF BORD MET EEN DROGE THEEDOEK – Gebruik deze om de gevouwen dumplings op te leggen en af te dekken.

GYOZA DUMPLINGS VOUWEN

Maak de rand van het gyoza vel nat (niet nodig bij verse vellen). Schep een afgestreken of ruime eetlepel vulling in het midden (hoe meer vulling hoe lastiger het dichtvouwen).

Vouw het vel dubbel en druk alleen het midden dicht. Houd de vingers waarmee je de plooien gaat maken nat (alleen bij kant-en-klare vellen). Vouw een stukje van de bovenkant richting het midden. en duw deze plat en goed dicht.

Schuif een stukje naar rechts en maak nog een of meerdere van zulke plooien. Druk de rand goed dicht (eventueel met wat extra water). Doe hetzelfde aan de linkerkant. Leg de dumplings op een schone, droge theedoek – zonder dat ze elkaar raken – en dek ze af.

Pin een foto op je borden ‘Vegan recepten’ en/of ‘Aziatisch eten’ als je het recept wil bewaren.
Je kan Kind of Asian ook op Pinterest volgen
Vegan gyoza met rode biet en bloemkool

Bekijk ook

Vegan gyoza

GYOZA DUMPLINGS BEWAREN

Rauwe dumplings zijn niet lang houdbaar in de koelkast: het deeg droogt namelijk uit, ook als ze afgedekt zijn met een theedoek.

Er zijn twee opties:

INVRIEZEN – Leg het met een droge theedoek of bakpapier bekleed bord met dumplings een uur of langer in de vriezer. Als ze hard zijn kunnen ze bewaard worden in een goed afgesloten vrieszak.

STOMEN – Als de dumplings gaar gestoomd zijn dan kunnen ze tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden (opdienen: alleen de bodem krokant bakken, stomen is niet meer nodig).

Leg stoompapiertjes of bakpapier met gaatjes eruit geknipt op een stoommand. Leg hier de dumplings in zonder dat ze elkaar raken en stoom ze 5-6 minuten op hoog vuur totdat het deeg een beetje transparant en niet meer wit is. Deze methode is vooral geschikt voor homemade vellen.

Gyoza dumplings vouwen (met foto's) en bewaren

Gyoza dumplings vouwen (met foto's) en bewaren

Bekijk ook

Nieuwste vega Aziatische recepten

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.