Lees hoe je met deze simpele bereiding gemakkelijk alle vocht uit tofu drukt, met als resultaat: een vlezige textuur die gulzig marinade en saus absorbeert!

Lees hoe je met deze simpele bereiding gemakkelijk alle vocht uit tofu drukt - met een vlezige textuur als resultaat!.Dep de tofu goed droog met een theedoek, en marineer de tofu in een mengsel van hoisinsaus, citroengras en limoensap.

Simpele truc voor vlezige tofu

Tofu met heel weinig vocht is de meest stevige tofu. Voor een stevige, vlezige textuur moet je daarom weten hoe je zoveel mogelijk vocht uit de tofu kan krijgen.

In 3 stappen verwijder je nagenoeg alle water uit een blok tofu:

(Gebruik overigens alleen medium-stevige tot stevige tofu. Zachtere tofu-soorten als zijden tofu of zachte pressed tofu zijn niet geschikt.)

  1. Tofu invriezen – Verwijder het vocht uit de verpakking en stop eventueel het blok tofu in een kleiner bakje. Laat de tofu hard worden en bewaar de tofu in de vriezer. Het vocht dat in de gaatjes van de tofu zit bevriest en zet uit.
  2. Tofu ontdooien –  Laat de tofu een nacht  in de koelkast ontdooien of kort in de magnetron. Door het uitzetten van het ijs (en daardoor ook de tofu) zal het ontdooide vocht makkelijk uit de tofu komen.
  3. Vocht verwijderen – Snij de tofu in plakken of duw de tofu los in onregelmatige brokjes. Dep de tofu droog. Een groot blok tofu wikkel je in een droge theedoek en leg er 10 minuten een zwaar voorwerp op. Dunne plakjes of brokjes hoef je alleen (stevig) droog te deppen met de doek.

Met deze simpele bereiding krijgt de tofu een vlezige textuur die gulzig marinade en saus opneemt.

Pin een foto op je borden ‘Vegan recepten’ of ‘Tofu’ als je dit wil bewaren voor later.
Hier vind je mijn borden op Pinterest.

Lees hoe je met deze simpele bereiding gemakkelijk alle vocht uit tofu drukt - met een vlezige textuur die gulzig marinade en saus absorbeert als resultaat!

Bereiden van de stevige tofu

ROERBAKKEN: De tofu is zo stevig dat het niet uit elkaar valt tijdens het roerbakken. Bak blokjes tofu met knoflook en gember geurig in een beetje olie en voeg dan een smaakvolle saus toe – van tevoren marineren is niet nodig. Zie bijvoorbeeld dit recept voor vlezige tofu in teriyaki. De tofu zuigt alle saus op als een spons en wordt zodoende ontzettend smaakvol.

KROKANT BAKKEN: Voor tofu met een krokant korstje wordt de tofu wel van tevoren gemarineerd. Bedek de plakjes gemarineerde tofu licht met aardappelzetmeel en bak ze krokant in een laagje olie. Probeer eens dit recept voor citroengras-tofu in Vietnamese summer rolls!

Ga naar de homepage voor de nieuwste vegan & vegetarische recepten van kindofasian.com!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.